1900
GENER
Guerra anglo bòer: Les autoritats britàniques prenen resguards per prevenir una insurrecció de la població holandesa favorable als bòers que viu a la colònia del caporal i suprimir-la en cas que passi. Tot i que els rumors d'una revolta pro boer han estat desmentits, la major part dels colons britànics s'han organitzat en sistemes de guàrdies civils o de barris, així com tenen armes per actuar a les seves localitats per respondre a atacs eventuals.
FEBRER
A la ciutat de (Kentucky, Estats Units) l'autoproclamat governador William Taylor pren possessió de diversos edificis governamentals, amb ajuda de simpatitzants armats i tropes estatals. Aquestes últimes esperen el desenvolupament dels esdeveniments, ja que dues instal·lacions –el banc estatal i la penitenciària Warden- es neguen a reconèixer Taylor com a autoritat.
MARÇ
El foc arrasa completament el districte de Warranambool (Victòria, Austràlia), en una extensió de 80 quilòmetres de llargada per 60 quilòmetres d'amplada, provocant la mort a set persones i deixant danys materials estimats en dos milions de dòlars. És el pitjor incendi forestal a Austràlia en els darrers 50 anys.
ABRIL
Obertura de l'Exposició Internacional de París, que serà visitada per 47 milions de persones. A l'Exposició es presenta la primera escala mecànica de la història, que genera una considerable expectació.
MAIG
Gran agitació obrera a Espanya, amb vagues a gairebé tots els sectors i dura repressió de les forces de seguretat de l'Estat.
JULIOL
Entra en servei el primer tram del metro de París.
AGOST
A París (França) es realitza un fallit atemptat contra Muzaffar Ad Din, el sah de Pèrsia.
SEPTEMBRE
A Glasgow, 83 persones romanen en observació sota sospita de patir la pesta bubònica.
OCTUBRE
A l'Exposició Universal de París s'aconsegueix per primera vegada la sincronització del so i la imatge al cinema.
NOVEMBRE
Al seu exili a París mor l'escriptor britànic Oscar Wilde, màxim representant en literatura de l'estètica del decadentisme.
DESEMBRE
El físic alemany Max Planck, presenta la seva teoria quàntica.