dimarts, 28 de novembre del 2023

FETS HISTORICS

1900

GENER

Guerra anglo bòer: Les autoritats britàniques prenen resguards per prevenir una insurrecció de la població holandesa favorable als bòers que viu a la colònia del caporal i suprimir-la en cas que passi. Tot i que els rumors d'una revolta pro boer han estat desmentits, la major part dels colons britànics s'han organitzat en sistemes de guàrdies civils o de barris, així com tenen armes per actuar a les seves localitats per respondre a atacs eventuals.


FEBRER

A la ciutat de (Kentucky, Estats Units) l'autoproclamat governador William Taylor pren possessió de diversos edificis governamentals, amb ajuda de simpatitzants armats i tropes estatals. Aquestes últimes esperen el desenvolupament dels esdeveniments, ja que dues instal·lacions –el banc estatal i la penitenciària Warden- es neguen a reconèixer Taylor com a autoritat.




MARÇ

El foc arrasa completament el districte de Warranambool (Victòria, Austràlia), en una extensió de 80 quilòmetres de llargada per 60 quilòmetres d'amplada, provocant la mort a set persones i deixant danys materials estimats en dos milions de dòlars. És el pitjor incendi forestal a Austràlia en els darrers 50 anys.




ABRIL

Obertura de l'Exposició Internacional de París, que serà visitada per 47 milions de persones. A l'Exposició es presenta la primera escala mecànica de la història, que genera una considerable expectació.










MAIG

Gran agitació obrera a Espanya, amb vagues a gairebé tots els sectors i dura repressió de les forces de seguretat de l'Estat.



JUNY
Al port de Hoboken (a Nova Jersey), un incendi causa més de tres-cents morts.



JULIOL

Entra en servei el primer tram del metro de París.










AGOST

A París (França) es realitza un fallit atemptat contra Muzaffar Ad Din, el sah de Pèrsia.









SEPTEMBRE

 A Glasgow, 83 persones romanen en observació sota sospita de patir la pesta bubònica.








OCTUBRE

A l'Exposició Universal de París s'aconsegueix per primera vegada la sincronització del so i la imatge al cinema.









NOVEMBRE

Al seu exili a París mor l'escriptor britànic Oscar Wilde, màxim representant en literatura de l'estètica del decadentisme.








DESEMBRE

El físic alemany Max Planck, presenta la seva teoria quàntica.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TRAVELS

JAMAICA Dia 1: Divendres Matí: Arribada a Negril: Arriba a l'aeroport internacional Sangster (MBJ) a Montego Bay i pren un trasllat a N...